Video

Bijna een eeuw oud en klaar voor de volgende Spelen

In het Hilversumse Arenapark, tegenover het hoofdkwartier van Nike, staat een van de mooiste bouwwerken van Dudok: de grotendeels houten tribune die in 1919 werd geopend als onderdeel van het Gemeentelijk Sportpark. De tribune heeft dienst gedaan bij de Olympische Spelen van 1928, die formeel natuurlijk in Amsterdam werden gehouden. In 2010 is de tribune volledig en prachtig gerestaureerd. Deze korte film heb ik gemaakt in september 2015.
De accomodatie wordt nog vrijwel dagelijks gebruikt door leden van de Gooise Atletiek Club en door medewerkers van Nike. Op de website van de Gooise Atletiek Club staat een pagina met veel wetenswaardigheden over Dudok’s tribune.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s