Over mezelf


Loopbaan in een notendop

Ik ben allround journalist en een ervaren manager van creatieve collega’s. Sinds 2017 werk ik met heel veel plezier als videoredacteur bij Videonieuwsbericht. Daarnaast ben ik raadslid voor GroenLinks in Hilversum. Ik ben oprichter en het enige redactielid van dudok.org, een digitaal platform met alle ooit gebouwde werken van deze geweldige architect. Incidenteel schrijf ik artikelen voor Spreekbuis.nl, platform voor omroepnieuws, en andere online podia. Verder doe ik regelmatig voice-overklussen

Mijn CV toont een lange en veelzijdige loopbaan in de journalistiek. Aan de managementkant werkte ik 8 jaar lang als hoofd van de Nederlandse redactie van de Wereldomroep en daarna 4 jaar als general manager van RNTC, het internationale opleidingscentrum voor journalisten en programmamakers uit ontwikkelingslanden.

Daarvoor heb ik meer dan 20 jaar zelf met de spreekwoordelijke poten in het bluswater gestaan als verslaggever, redacteur en Brussels correspondent, onder meer voor regionale dagbladen, een landelijk persbureau en de publieke omroep.

Ik ben er trots op dat de redactie mij vroeg om tijdelijk terug te keren als hoofd, om het laatste jaar van de Wereldomroep sterk en waardig af te sluiten.

Bij de Wereldomroep en bij RNTC heb ik leiding gegeven aan een aantal grote veranderingsprocessen. Soms van bovenaf opgelegd, soms op eigen gezag. Daarbij ben ik pijnlijke of onconventionele besluiten niet uit de weg gegaan, al zorgde ik altijd voor voldoende draagvlak in eigen kring. Door dicht op de doelgroep(en) te kruipen, hun specifieke vragen te beantwoorden, nieuwe paden te bewandelen en spannende coalities aan te gaan lukte het ons de laatste jaren veel respons van ons publiek los te maken, met minder middelen.

Als leidinggevende heb ik me laten leiden door het belang van de doelgroep en een optimaal functioneren van mijn redactie. Ik heb veel tijd en aandacht geïnvesteerd in de band met medewerkers. Maar ook in de verstandhouding met het management.

Verder heb ik gemerkt hoe belangrijk het is om zelf gedaan te hebben wat je van anderen vraagt. Ik ben er trots op dat de redactie mij na mijn overstap naar RNTC vroeg om tijdelijk terug te keren als hoofd, om het laatste jaar van de Wereldomroep sterk en waardig af te sluiten.

Naast journalistiek houd ik me graag bezig met architectuur, vooral met het werk van Dudok, de Amsterdamse school en de modernisten. Ik ben een ervaren voice-over en zing met passie baspartijen in a-capellakoren.